Detectoare și sprinklere

Pagina 1 din 2
Mergi la pagina: 1 2
    Detectoarele de incendiu sunt elemente traductoare în sistemul automat de detectare, semnalizare şi acţionare a instalatiilor electrice de stingere a incendiilor.
Noile tipuri de detectoare cu alarmare vocală sunt foarte recomandate pentru protecţia celor mai vulnerabili.Unul din cei mai importanţi paşi pentru protecţia împotriva incediilor este instalarea de detectoare de alarmă. Planurile de salvare în caz de incendiu şi crearea anumitor atributii sunt nişte lucruri obligatorii. Exersarea de astfel de scenarii alături de familia dumneavoastră contribuie la creşterea siguranţei în caz  de incendiu.

   Spinklerele sunt dispozitive care au o dublă funcţie: de detector de incendiu şi de dispersare a jetului de apă.
Spinklerul este compus din trei elemente principale:
Corpul, prevăzut cu filet exterior pentru montare la reţeaua de conducte şi un ajutaj interior, pentru debitarea apei, prevăzut cu scaun de etansare;
Deflectorul, alcătuit dintr-o piesă de formă specială (rozetă, paletă, etc), fixate de corp, printr-un braţ sau un cadru, la o distanţă anumită în faţa orificiului de refulare a apei. Rolul său este de a dispersa jetul de apă în picături de o anumită mărime şi de a-l distribui cat mai uniform pe suprafaţa aferentă. Forma geometrică a deflectorului şi natura materialului au un rol determinant în eficienţa sprinklerelor;
Dispozitivul de închidere este compus dintr-un ventil care este ţinut presat pe scaunul de etanşare a orificiului de refulare a apei de către un element de declanşare.
Pagina 1 din 2
Mergi la pagina: 1 2